fbpx
Telefon

+36205358044

Email

5elemjogaesajurveda@gmail.com

Cím

6721 Szeged, Maros u. 33. (bejárat a Háló utca felől)

RÓLAM

"Az egészséges életmód mindenki számára egyedi."

Novák Andrea Szilvia

Kedves Látogató!

Köszönöm a bizalmad, hogy itt vagy az oldalamon, gondolom már kíváncsian várod, hogy ki is lehetek és hogyan kerültem erre az útra. 🙂

A mozgás már gyerekkoromtól része volt az életemnek, lány létemre fociztam, később kézilabdáztam, aztán capoeiráztam, míg végül eljutottam a jógához, majd később a tánchoz. Mindig szerettem mozogni, úgy éreztem felszabadulok sportolás közben, az agyam teljesen kikapcsol és csak az itt és most van.

A mozgás szeretete tehát adott volt számomra, életem fő mozgatórugóját viszont egyetemi éveim alatt ismertem csak fel. Mivel 5 nyelven beszélek a magyaron kívül, aktívan készültem a tolmács-fordítói és idegenvezetői pályára, elsőéves egyetemistaként egy mélyebb krízis közepette azonban elkezdett visszahangozni ez a mondat a fejemben: „Boldog leszek én ettől?” Az őszinte válaszom pedig az volt, hogy nem. Úgy éreztem, hogy hatással akarok lenni az emberek életére, segíteni akarom őket a munkámmal. Így esett, hogy abban az évben elkezdtem a természetgyógyász képzés alapozó modulját és nagyjából hasonló időben ismerkedtem meg a  jógával is. 

Természetesen először a saját kérdéseimre és problémáimra kerestem a válaszokat, mint ahogy sokan mások, akik valamilyen gyógyító, segítő hivatással rendelkeznek. Szűnni nem akaró bőrproblémám volt az, ami elindított végül a keresés és a változtatás útján, mivel az „ezzel együtt kell élni” opció számomra nem volt elfogadható. Így jutottam el végül 2012-ben egy kineziológiai oldásra, ami aztán teljesen felforgatta az életemet. Miközben egy újabb krízisből kerestem a kiutat, számos alternatív terápiás módszert kipróbáltam kezdve a tánc- és mozgásterápiáktól, színterápián és családállításon át egészen az izzasztó kunyhóig.

Találkoztam számos csodálatos (és kevésbé csodálatos) terapeutával, segítővel és ahogy gyógyultam én is, úgy éreztem, hogy rengeteg olyan dolgot tanultam ezeken a foglalkozásokon, ezektől az emberektől, amiket másoknak is szeretnék megmutatni, megtanítani. Legkedvesebb ismeretségem és azóta példaképem Sütő Annamária Babi, aki mély és szerteágazó tudásával mint egy lámpás világította előttem az utat, amikor úgy éreztem, hogy nem látok tisztán a saját életemben.

Terápiás szemléletmódom akkor kezdett el gyökeresen átalakulni, amikor elkezdtem ájurvédikus jógaterapeuta tanulmányaimat. Az Ájurvéda megismerésével hihetetlen tantuszok estek le az addigi betegségeimmel kapcsolatban. Egy olyan dinamikus egészségkép kezdett el kirajzolódni előttem amiben megértettem, hogy az egészség nem választható le az egyén egyedi testtípusától, lelki alkatától és a környezetétől, beleértve ebbe az éghajlatot, évszakot, munkahelyet és lelki történéseket.

Munkám során kiemelt célom, hogy széles körben megismertessem ezt a dinamikus egyensúlyt az emberekkel, hogy az életmódnak, az akár évtizedeken át ugyanúgy elvégzett rutinoknak milyen hatása van az életünkben. Mindemellett az Ájurvéda megismerésével az is világossá vált számomra, az egészséges életmód mindenki számára egyedi, nem egy mindenkire ráhúzható egységes életvitel.

Mi több, az Ájurvéda azt is megtanította számomra, hogy az egészséges életmód nem csak hogy egyénenként eltérő, hanem az  étkezési és  életviteli szokások az évszakok változását is le kell kövessék, az egészség és az egészséges ember nem leválasztható a környezetétől.

Írásaimmal, cikkeimmel, tanfolyamaimmal remélem számodra is értékes és használható tudást tudok átadni erről a dinamikus egészségképről.

Köszönöm, hogy eddig itt voltál és elolvastad a soraimat. Remélem hamarosan személyesen is megismerkedhetünk! 🙂

Ha szeretnél többet olvasni a témában, látogass el a blogomra!

VÉGZETTSÉGEIM

EGÉSZSÉGÜGYI ALAPISMERETEK MODUL

Természetgyógyász szakmához államilag kötelezően előírt alapozó anatómiai tanfolyam. Sikeres állami vizsgámat 2012-ben tettem le az ÁEEK-ban (akkori GYEMSZI-ETI).

Éden Oktató Központ
Budapest, 2011

JAPÁN SZAKIRÁNYÚ ALAPSZAKOS BÖLCSÉSZ, NÉMET MINORRAL, PEDAGÓGIAI MODULLAL

Egyetemi tanulmányaim során betekintést nyertem Ázsia világába, szakdolgozatomat a hagyományos japán gyógyászatból írtam. Mindemellett elvégeztem a tanári képzést megalapozó pedagógia-pszichológia modult.

Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Budapest 2014

200 ÓRÁS JÓGAOKTATÓI KÉPZÉS

“6 in 1” oktatói képzés, ahol 6 különböző óratípusból vizsgáztam. Ezek a csípőnyitó vinyásza, agni jóga, detox jóga, vinyásza flow, jin jóga és alap jógaterápia.

Atma Center, Budapest 2016

300 ÓRÁS ÁJURVÉDIKUS JÓGATERAPEUTA KÉPZÉS

A tanfolyam főbb vonulatai az Ájurvéda és a jógaterápiás módszerek megismerése, továbbá csakratan, anatómia, védikus filozófia és mudrák tanulmányozása.

Fény Jógaterápiás Intézet
Budapest, 2018

16 ÓRÁS MOZGÁSSZERVI ANATÓMIA ÉS KÓRÉLETTAN - ALAPOZÓ KÉPZÉS

Alapozó anatómiai képzés a mozgásszervrendszerről.

Balance Akadémia
Budapest, 2019

TERMÉSZETGYÓGYÁSZATI ALAPISMERETEK MODUL

Természetgyógyász szakmához kötelezően előírt természetgyógyászati alapozó modul. Sikeres állami vizsgámat 2020-ban tettem le az ÁEEK-ban.

Konnektív Felnőttképző Kft.
Távoktatás, 2020

ONE BRAIN 1. SZINT
A SZAKMA ESZKÖZEI

Bevezető tanfolyam a One Brain kineziológia alapjaiba és eszközeibe. A tanfolyamon megismerkedtem az izomtesztelés elméletével és gyakorlatával, az érzelmi stressz oldásának alapvető eszközeivel és a viselkedési barométerrel.

Chiron Stúdió, Dr. Simon Katalin
Budapest, 2021

ONE BRAIN 2. SZINT
TANULÁSI KÉPESSÉGEK FEJLESZTÉSE

Ezen az alkalmon tanulási nehézségekkel kapcsolatos korrekciós technikákat ismertem meg, amelyeket lehetőségem volt több alkalommal is oldásokon keresztül gyakorolni.

Chiron Stúdió, Dr. Simon Katalin
Budapest, 2021

ONE BRAIN 3. SZINT
TESTKÓD

Ahogy a tanfolyam címe is árulkodik, a testi jellegzetesség áttekintése és az ebben kódolt tulajdonságaink, viselkedési mintáink felismerése volt a fő szerep ezen a tanfolyamon, illetve hogy hogyan integrálható mindez egy kineziológiai oldásban.

Chiron Stúdió, Dr. Simon Katalin
Budapest, 2021

ONE BRAIN 4. SZINT
HALADÓ EGY AGY

Meghatározó téma a diszlexiás vakfoltok érzelmi háttere ezen a szinten, mivel a megtagadott és letagadott érzelmek számos blokkot okozhatnak testi szinten. Lényegi ügy a reaktivitás, amikor a stressz miatt a múlt beépült mintázatai alapján reagálunk, és képtelenek vagyunk új mintákra nyitni.

Chiron Stúdió, Dr. Simon Katalin
Budapest, 2021

ONE BRAIN 5. SZINT
A SZAVAKNÁL IS HANGOSABBAN

A Teskódban tanult szerkezet funkciós elemek további mélyítésére került sor, megismerve azokat a szerkezet funkciókat, amik a "szavaknál is hangosabban" árulkodnak belső természetünkről. A kiváltott szerkezet funkció érzelmi tagadásai mellett a visszanyerendő szerkezet funkció és a vágyott érzelmi állapot visszanyerésének tudatosításával is bővült eszköztáram az oldások levezetéséhez.

Chiron Stúdió, Dr. Simon Katalin
Budapest, 2021

TIBETI HANGTÁLAS INTENZÍV ALAPOKTATÁS

Ezen a tanfolyamon a tibeti hangtálak ütési és megszólaltatási technikáiról tanultam, megismerkedtem a hangtálak stresszoldó, harmonizáló hatásaival és hogy hogyan építsem be a már használt tevékenységeimbe. Egyéni konzultációkon a tálak testrehelyezéses használatáról is tanultam, az ellenjavallatokról és a mély stresszoldó és relaxációs hatásukról.

Hangterápia Központ, Szilágyi Zoltánné Bálint Györgyi
Budapest, 2022

TIBETI HANGTÁLAS
HALADÓ OKTATÁS

Az általános harmonizáción túl ezen a tanfolyamon a tibeti hangtálak adott problémára irányuló kezelési eljárásait ismerhettem meg. Továbbá a hangterápia során alkalmazott alakzatok, energiaterek és utak kialakításáról is mélyebb tudást szereztem.
Hangterápia Központ, Szilágyi Zoltánné Bálint Györgyi
Budapest, 2022

HANGFÜRDŐVEZETŐ

A tibeti hangtálak mellett ezen a tanfolyamon már jóval több hangszer alkalmazását és megszólaltatását tanulhattam meg. Mindemellett a hangfürdők fajtáiról, dinamikai elvekről, zenei blokkok elrendezéséről is szó esett, amire a mai napig aktívan támaszkodom egy hangfürdő vezetésekor.

Hangterápia Központ, Szilágyi Zoltánné Bálint Györgyi
Budapest, 2023

GONG ALAPKÉPZÉS

Egy teljes tanfolyamot szentelhettem csak a gonggal való ismerkedésnek, ahol megismertem a gong hangterápiás jelentőségét, érdekes ütéstechnikákat, ritmusokat sajátítottam el és a gong "szívét" is megtanultam megkeresni, ami bizony nem a gong közepén van.

Hangterápia Központ, Szilágyi Zoltánné Bálint Györgyi
Budapest, 2024