fbpx
Telefon

+36205358044

Email

5elemjogaesajurveda@gmail.com

Cím

6721 Szeged, Maros u. 33. (bejárat a Háló utca felől)

Miért pont az Ájurvéda?

Amikor beszélgetek másokkal alternatív terápiás módszerekről, sokszor hallom azt a mondatot, hogy „Áhh, én ebben nem hiszek”, „Ez tudományosan nem igazolt”, „Ennek nincs is semmi értelme”, „Na majd pont egy kis teától fogok meggyógyulni”, „Eddig is ezt csináltam, és nem volt tőle semmi bajom, akkor most miért kellene változtatnom?”.

Ezek a felvetések természetes reakciók, ha az ember nem látja át a miérteket és én is azt vallom, hogy mielőtt valamit teljesen elfogadnánk, járjuk körbe alaposan a témát. Tegyünk fel kérdéseket, tájékozódjunk több helyről, több szakembertől és mindenképpen figyeljük magunkat, hogy mi a mi személyes tapasztalatunk az adott dologgal kapcsolatban.

Az Ájurvéda előtt én is sok dolgot kipróbáltam, sok minden segített, de valahogy nem lendültem át a problémákon, és vissza-vissza tértek tünetek. Próbáltam egészségesen élni, aztán elkanyarodtam a lelki nagytakarítás felé, ami szintén nagy löketet adott, csökkent a probléma intenzitása, de teljesen nem szűnt meg.

Ahogy kerestem a válaszokat, végig az lebegett előttem, hogy ha egyszer működött már a testem tünetek nélkül, akkor kell létezzen egy olyan állapot, ahol ez újra létre tud jönni. Aztán amikor találkoztam az Ájurvédával, rájöttem, hogy az egészségesnek hitt életmódom közelről sem az 😀 

Sok minden szivárog be az ember életébe az egészséges életmódról a TV-ből, reklámokból, barátoktól, ismerősöktől. Amire megtanított az Ájurvéda, hogy NINCSEN egy mindenki által egységesen követhető életmódprogram, ami mindenki számára és az év minden egyes napján jó. 

Amikor az ember megismeri és kezdi felismerni az 5 elem és a 3 dosha működését a mindennapokban, akkor pusztán csak a logikát használva nagyon sok minden értelmet nyer.

Én bevallom egy olyan ember vagyok, akit legtöbbször a logikája irányít. Egy élő Fluimucil reklám, mondhatjuk. Szeretem tudni a miérteket és megérteni a párhuzamokat, ezért számomra az Ájurvéda és a jóga egy biztonságos rendszer, mivel, igaz a maga komplexitásával, de számomra logikus és követhető, érthető elemeket tartalmaz.

Namaste!