fbpx
Telefon

+36205358044

Email

5elemjogaesajurveda@gmail.com

Cím

6721 Szeged, Maros u. 33. (bejárat a Háló utca felől)

A hangoknak megvan a maga terápiás hatása, például míg a mély hangok ellazítanak, nyugtatják az idegrendszert, addig a magas hangok jellemzően aktivizálnak, élénkítenek.

A hangok frekvenciája köthető továbbá a csakrák frekvenciáihoz is, így egy-egy hanggal képes lehetsz akár a saját tested rezgését is áthangolni.

MI A HELYZET A CSENDDEL?
Amit mindenképpen tudnod kell, hogy minden hang és rezgés, ami ér Téged a nap során az egy plusz inger, amit az idegrendszerednek fel kell dolgoznia, tehát olyankor nem pihen. Minél több hang ér egy nap során, annál leterheltebb az idegrendszered, annál fáradékonyab leszel.

 

„Minél több hang ér egy nap során, annál leterheltebb az idegrendszered, annál fáradékonyab leszel.”

A csend, a hangok hiánya szintén terápiás jelentőséggel bír, mivel egyszerűen visszább veszed azokat az ingereket, amivel a nap során az idegrendszerednek foglalkoznia kell.

Sok esetben, amikor a fülzúgásnak nincsen semmilyen szervi kiváltó oka, a háttérben az áll, hogy annyi ingert kell feldolgoznia az idegrendszernek, hogy a test elkezdi lekapcsolni azokat az érzékszerveket, amikkel további ingerek áramolnának be.

MI A TANULSÁG?
Ha eddig nem szenteltél különösebb figyelmet annak, hogy milyen és mennyi hanghatás ér Téged egy nap alatt, tudatosítsd magadban, hogy az idegrendszered hosszútávon képtelen 0-24-ben folyamatosan ingereket felvenni.

Teremtsd meg magadnak a pihenés óráit , akár azzal, hogy
–  rendszeresen jársz hangfürdőkre, hangterápiás kezelésekre
– sétálsz a természetben, vagy
– egyszerűen csak azzal, hogy kikapcsolod a tévét és a rádiót, beiktatva a csendet a mindennapjaidba.