fbpx
Telefon

+36205358044

Email

5elemjogaesajurveda@gmail.com

Cím

6721 Szeged, Háló u. 3

A betegségek kiváltó okai már többször is szóba kerültek, eddig a nem a testtípus és az évszak szerinti étkezéssel és életmóddal foglalkoztunk.

A mai cikkben egy olyan elképesztően fontos dologra szeretném felhívni a figyelmet, ami szintén a betegségek elindítója, mondhatni az egyik első lépcsőfok afelé, hogy a fizikai egészséged megbomoljon.

Ez pedig nem más, mint a természetes késztetések elfojtása.

Mit értek ezalatt Természetes késztetésnek minden olyan dolgot nevezünk, ami az alapvető szükségleteinkkel áll kapcsolatban: éhség, szomjúság, széklet- és vizeletürítés, tüsszentés és köhögés, a szelek elengedése lent és fent, ALVÁS, sírás, ásítás, légzés és a hányás.

Ha BÁRMELYIKET ezek közül a késztetések közül életmódszerűen visszafogod és elfojtod, az első lépcsőfok abban, hogy először még csak energetikailag, majd később már fizikai szinten is megjelenjenek a problémák, mivel ezeknek a késztetéseknek az elfojtása a test egyfajta blokkoltságához vezet.

A munka folyamatos hajszolása és rohanás, ahol elfelejtesz enni és csak a nap végén jössz rá, hogy gyakorlatilag egész nap nem is ittál a melegágya a betegségek kialakulásának. Arról meg már nem is beszélve, hogy vajon kimész-e akkor a mosdóba, amikor tényleg kell, vagy addig húzod, ameddig már nem bírod tovább tartani. 

A széklet és a vizelet gyakori visszatartása megforgatja az apána váta irányát, ezt a lefelé és kifelé áramló energiát, ami így elkezd visszafelé a testbe áramolni, létrehozva ezzel nőgyógyászati panaszokat, emésztőszervi gyulladásokat.

A természetes késztetések, nem azért vannak, hogy idegesítsenek. Ők egyensúlyozzák ki az energiaáramlást a testedben.

Ha megvonod magadtól például a rendes és pihentető alvást, mert este is még gyakran késő estig dolgozol, bulizol vagy tanulsz, majd másnap magadba döntöd a kávét és az energiaitalokat, hogy ébren tudj maradni, csak egy illúziót kergetsz. 

Ezek a szerek ugyan kipasszírozzák a még megmaradt energiaraktáraidat, de a végén a semmiből már ők sem tudnak energiát kovácsolni.

Ahogy a telefonodat egyértelmű, hogy tölteni kell, ha használni akarod, tudatosítsd magadban, hogy bizony ezalól a tested sem kivétel. Fel kell tölteni az energiaraktárait és figyelni kell a jelzéseit, ha hosszú távon akarod használni.

Ha hasznosnak tartod ezt a cikket, köszönöm, hogy másokkal is megosztod!